Warning voor verbale agressie schudt Darcis wakker, nu droomaffiche tegen Djokovic

Photo News
Steve Darcis heeft zich zonder veel problemen verzekerd van een plaatsje in de tweede ronde op Roland Garros. De Luikenaar had geen kind aan de Turkse qualifier Marsel Ilhan die in drie korte sets weer moest afdruipen, 6-3 6-4 6-0. In de volgende ronde wacht 'Shark' een ontmoeting met niemand minder dan 's werelds nummer één Novak Djokovic die makkelijk de maat nam van Yen-Hsun Lu (6-4 6-1 6-1).

Steve Darcis kreeg met Marsel Ilhan, de nummer 198 van de wereld, een haalbare kaart. Net als 'Shark' wist de Turk zich te plaatsen via de kwalificaties (hij klopte Smirnov, Stakhovsky en Andreozzi). Bovendien won onze landgenoot beide voorgaande ontmoetingen. Darcis startte traag en moest meteen twee breakkansen wegwerken. Ook in het achtste game kreeg Ilhan opnieuw twee mogelijkheden, andermaal kon hij ze niet verzilveren. De 32-jarige Luikenaar greep zijn kansen wel. Hij sloeg bij 4-3 genadeloos toe en serveerde de set makkelijk uit, 6-3.

Ook in set twee leek er aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht. Darcis ging door de opslag van zijn opponent en liep uit naar een 3-1 bonus. De Turkse qualifier knokte zich echter terug in de match en klom zowaar op voorsprong, 3-4. Er slopen enkele foutjes in het spel van 'Shark' die zelfs een warning kreeg voor verbale agressie. Het schudde onze landgenoot weer wakker. Ilhan werd terug in de verdrukking gedrongen en verloor drie spelletjes op rij, 6-4.

De motor van Darcis draaide op volle toeren die zijn prooi niet meer los liet. De derde set was er duidelijk te veel aan voor Ilhan die meteen zijn opslag weer moest inleveren. De Luikenaar pakte bij wijlen uit met indrukwekkend tennis - waaronder een heerlijke backhand smash - en gunde de Turk geen enkel spelletje meer, 6-0!

Photo News
BELGA

Nu wacht Djokovic

Wil Steve Darcis zich plaatsen voor de derde ronde heeft hij wellicht een mirakel nodig. Volgende tegenstander is immers Novak Djokovic. De Servische onbetwiste nummer één van de wereld gaf tegen de Taiwanees Yen-Hsun Lu (ATP 95) amper zes spelletjes prijs, 6-4 6-1 6-1.

'Shark' kon (uiteraard) nog nooit van van 'Nole'. Hij verloor beide voorgaande ontmoetingen in twee sets.

BELGA