Vijfsetter voor Federer, Nadal heeft er vier nodig tegen Japanner: "Geen makkelijke wedstrijd"

afp
Rafael Nadal heeft de derde ronde bereikt van de US Open in New York. De Spaanse nummer één van de wereld, topfavoriet voor de eindzege in het vierde en laatste grandslamtoernooi van het jaar, rekende in de tweede ronde in vier sets (4-6, 6-3, 6-2 en 6-2) af met de Japanner Taro Daniel.

Nadal moest wel even op gang komen in het Arthur Ashe Stadium. Daniel, de nummer 121 op de wereldranglijst, begon flitsend aan de partij en wist Nadal de eerste set afhandig te maken.

Maar de Spaanse topper, die op Flushing Meadows jaagt op zijn zestiende grandslamtitel, kwam geleidelijk in zijn ritme en draaide al in het tweede bedrijf de rollen om. Met een sterke service en krachtige slagen mepte hij Daniel vervolgens van de baan. Vermoeidheid speelde de 24-jarige Japanner parten, want hij had de lange vijfsetter van de dag ervoor tegen de Amerikaan Tommy Paul (ATP 159) duidelijk nog in de benen.

Nadal keek met gemengde gevoelens terug op zijn uiteindelijk redelijk makkelijke zege. "Alle wedstrijden zijn moeilijk, omdat iedereen hier zijn beste spel wil laten zien. Het is waar dat ik niet erg goed speelde, maar het is ook waar dat ik door ben naar de volgende ronde. Het is duidelijk dat ik mezelf moet verbeteren en ik geloof zeker dat me dat zal lukken."

De 31-jarige Nadal treft in de derde ronde de Argentijn Leonardo Mayer (ATP 59), die in de tweede ronde in vier sets de Japanner Yuichi Sugita (ATP 44) uitschakelde (6-7 (3/7), 6-4, 6-3 en 6-4).

(Lees hieronder verder)

afp
afp

Federer heeft opnieuw vijf sets nodig

Roger Federer heeft zichzelf donderdagnacht op de US Open opnieuw overwerk bezorgd. De 36-jarige Zwitser had ook in de tweede ronde vijf sets nodig om te winnen.

De Rus Mikhail Youzhny (35) bood veel tegenstand, maar moest zowel in fysiek als in mentaal opzicht op het einde van de boeiende partij zijn meerdere erkennen in de vijfvoudige kampioen. Na ruim drie uur stond de eindstand op het scorebord: 6-1, 6-7 (3/7), 4-6, 6-4 en 6-2. Voor de als derde geplaatste Federer was het zijn zeventiende zege op rij tegen Youzhny (ATP 101), die nog nooit van zijn Zwitserse kwelgeest kon winnen. Federer speelt in de derde ronde tegen de Spanjaard Feliciano Lopez (ATP 35).

Federer had in de eerste ronde ook al vijf sets nodig tegen de Amerikaan Frances Tiafoe (ATP 70). Het is de eerste keer in de loopbaan van de negentienvoudige grandslamwinnaar dat hij aan een grandslamtoernooi is begonnen met twee partijen van vijf sets.

photo_news
photo_news1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Godfrey Vaes

    Finale Federer-Nadal is coming closer!