VIDEO. Team Europa leidt met 7-5 in Laver Cup, onder andere dankzij zege Federer tegen Kyrgios

Roger Federer
EPA Roger Federer
Team Europa gaat na de tweede dag van de Laver Cup met 7-5 aan de leiding. De laatste partij van de dag, een dubbelspel, werd gewonnen door Team Wereld. Nick Kyrgios en Jack Sock versloegen in Genève Rafael Nadal en Stefanos Tsitsipas met 6-4, 3-6 en 10-6.

Nadal (ATP-2) had kort voor die partij de voorsprong van Team Europa nog vergroot tot vier punten. Met een 6-3, 7-6 (7/1) zege tegen de Canadees Milos Raonic (ATP-24) bezorgde de Spanjaard de Europese tennissers een 7-3 voorsprong. Eerder op de dag had Roger Federer (ATP-3) in een supertiebreak van de Australiër Kyrgios (ATP-27) gewonnen en Alexander Zverev (ATP-6) uit Duitsland in drie sets verloren van de Amerikaan John Isner (ATP-20).

Zondag staan er weer vier partijen op het programma: eerst een dubbelspel en dan drie enkelspelen. Zondag zijn de winstpartijen drie punten waard. Vrijdag leverde een overwinning één punt op en zaterdag twee. Team Wereld won de Laver Cup, bezig aan de derde editie, nog nooit.

Eerder op de dag versloeg Roger Federer

Federer sloeg direct een gaatje, maar leverde bij 3-1 zijn service in. Breaks vielen er lange tijd niet te noteren, totdat Kyrgios bij 5-5 in de tweede set gebroken werd. De Australiër werkte nog een 40-0 achterstand weg, maar boog op het vierde breakpoint. In de supertiebreak, een tiebreak tot de tien, verzilverde Federer zijn derde wedstrijdpunt. Vrijdag kwam Federer in Genève alleen in actie in het dubbelspel.

Eerder op de dag had de Amerikaan John Isner Team Wereld twee punten bezorgd door Alexander Zverev uit Duitsland met 6-7 (2) 6-4 10-1 te kloppen. Op de zaterdag is een zege twee punten waard, zondag zelfs drie. Vrijdag was een overwinning goed voor één punt. Het team dat als eerste dertien punten heeft, wint de Laver Cup. De afgelopen twee edities werden door Europa gewonnen.

REUTERSReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.