VIDEO. Negende matchbal was er teveel aan: Elise Mertens niet voorbij Venus Williams in Rome

Photo News
Elise Mertens (WTA 20) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde op het WTA-toernooi in de Italiaanse hoofdstad Rome (gravel/3.452.538 dollar).

Onze landgenote ging er in de openingsronde in drie sets onderuit tegen de 38-jarige veterane Venus Williams (WTA 50), die een wildcard kreeg voor het toernooi: 7-5, 3-6 en 7-6 (7/4) na 3 uur en 3 minuten. In de tiebreak van de derde set pruttelde onze landgenote nog stevig tegen en wist ze liefst acht matchballen weg te werken. De negende was er teveel aan en zo liep de Belgische nummer één nog maar eens tegen een nederlaag op gravel aan en dat twee weken voor de start van Roland Garros.

Voor Venus wacht er nu een zusterduel met Serena in de zestiende finales. Serena Williams (WTA 11) miste haar seizoensdebuut op gravel niet. De 39-voudig grandslamkampioene (23 enkeltitels) plaatste zich vlot voor de tweede ronde na winst in twee korte sets (6-4 en 6-2) tegen de Zweedse qualifier Rebecca Peterson (WTA 64).

De 37-jarige Serena is het tiende reekshoofd in Rome. Ze speelt er voor het eerst sinds 2016, toen ze het toernooi voor de vierde keer won (na 2002, 2013 en 2014)

Photo News
Photo News
Photo NewsReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.