VIDEO. Kyrgios door het lint: Australische ‘bad boy’ gooit zelfs stoel het veld op en wordt gediskwalificeerd

Nick Kyrgios verloor zijn zelfbeheersing.
Twitter Nick Kyrgios verloor zijn zelfbeheersing.
Een nieuw hoofdstuk in het fratsenboek van Nick Kyrgios, vandaag op het masterstoernooi in Rome. De 24-jarige Australiër kon zich in zijn tweederondeduel tegen de Noor Casper Ruud (ATP 76) niet beheersen en ging in de derde set door het lint. Kyrgios werd uiteindelijk gediskwalificeerd.

Kyrgios verloor naar verluidt zijn kalmte nadat hij boegeroep hoorde De Australiër ging fel tekeer tegen de lijnrechter, viseerde mensen in het publiek, trapte een waterflesje weg en sloeg zijn tennisracket op de baan. Daarna gooide hij ook nog een stoel door de lucht. 

De umpire gaf hem eerst een ‘game penalty’ en toen ook die sanctie de Australiër niet kon intomen, werd beslist om een einde aan de wedstrijd te maken en Kyrgios te diskwalificeren. Het ‘enfant terrible’ van het mannentennis had de eerste set met 6-3 verloren, maar won de tweede met 7-6 (7/5). In de derde stond hij 2-1 achter. Opponent Ruud treft in de achtste finales Juan-Martin Del Potro (ATP 9). De Argentijn maakte in de tweede ronde een einde aan het toernooi van David Goffin (ATP 23).

Dieptepunt 

De diskwalificatie van Kyrgios is het dieptepunt van een week waarin hij het nieuws domineerde. Eerder maakte de Australische ‘bad boy’ in de eerste ronde Daniil Medvedev belachelijk (zie video onder) met verschillende fratsen tijdens de partij, die Kyrgios wél won. En na die zege gaf de Australiër een opgemerkt interview voor de podcast van tennisjournalist Ben Rothenberg, die voor de New York Times werkt. Vooral Rafael Nadal en Novak Djokovic moesten het daarin ontgelden. Er wacht hem ongetwijfeld een stevige sanctie.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • gert Peeters

  Waar wachten ze op om die levenslang te schorsen ?!

 • jan Peeters

  Gelieve da omhoog gevallen tennisserke levenslang te schorsen, schande voor de sport

 • Patricio Murphy

  Gewoon levenslang schorsen die clown....hij hoort niet thuis op een tenniscourt!

 • Thomas Van Der Linden

  Is 24 jaar en denkt dat de wereld aan zijn voeten ligt omdat hij een beetje kan tennissen. Broekventje!

 • Bernard Swenden

  hoog tijd dat ze die mens eens deftig schorsen, minimum 1 jaar! en bij herhaling, verwijderen uit het circuit!