Veterane Venus Williams geeft belofte Bencic tennisles

EPA
Belinda Bencic (WTA-37) is één van de rijzende sterren aan het tennisfirmament, maar vandaag kreeg de 17-jarige Zwitserse tennisles van de Amerikaanse Venus Williams (WTA-11), met haar 34 jaar dubbel zo oud als Bencic. In de tweede ronde van het WTA-toernooi van Dubai (2.513.000 dollar) zette de oudste van de Williams-zussen Bencic in 1 uur en 9 minuten met 6-1 en 6-2 aan de kant.

In 2014 was Bencic de "WTA's Newcomer of the Year", maar dit jaar kon ze nog geen potten breken. De 6-4, 6-4 in de eerste ronde tegen de Italiaanse Karin Knapp (WTA-58) was voor Bencic nog maar de tweede zege van het seizoen, na ook nog een overwinning in een Fed Cup-duel, tegen de Zweedse Johanna Larsson (WTA-69). In Sydney, het Australian Open en Antwerpen ging Bencic er telkens al in de eerste ronde uit.

Achtste reekshoofd Venus Williams, die haar titel verdedigt op het hardcourt in de Verenigde Arabische Emiraten, neemt het in de achtste finales op tegen de winnares van de partij tussen de Tsjechische Lucie Safarova (WTA-15) en de Australische Casey Dellacqua (WTA-35).

EPA
GETTY
EPA
AP
EPA
GETTY
GETTY