Vermoeide Djokovic zegt af voor ATP-toernooi in Montreal

USA TODAY Sports

Novak Djokovic heeft laten weten niet te zullen deelnemen aan het ATP-toernooi in Montreal (hard/5.701.945 dollar). De nummer één van de wereld gaf aan meer tijd nodig te hebben om te herstellen van zijn inspanningen op Wimbledon. In de finale van het Londense grastoernooi versloeg haalde de Serviër het van Roger Federer (ATP 3) na een tiebreak bij 12-12 in de vijfde set. Het was zijn zestiende grandslamtitel.

Het ATP-toernooi in Montréal (5-11 augustus) is één van de belangrijkste voorbereidingstoernooien op de US Open (26 augustus-8 september), waar Djokovic titelverdediger is. De verliezend finalist van vorig jaar, de Argentijn Juan Martin del Potro (ATP 12), is ook afwezig in Canada met een breukje in de rechterknieschijf.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Thomas Baele

    Djokovic won vorig jaar in cincinati en niet in montreal. Tornooi ging vorig jaar trouwens door in Toronto en Nadal won tegen Tsitsipas