Venus wreekt Serena en wint slijtageslag in Wuhan

Getty Images
Venus Williams (WTA 24) heeft zich na een zware driesetter geplaatst voor de finale van het WTA-toernooi in het Chinese Wuhan (hard/2.513.000 dollar). De 35-jarige Amerikaanse rekende in haar halve finale na 2u43' af met de Italiaanse Roberta Vinci (WTA 18). Het werd 5-7, 6-2, 7-6 (7/4). Williams redde een matchbal.

Dankzij haar zege nam Williams revanche voor de pijnlijke nederlaag van zus Serena in de halve finale van de voorbije US Open. Vinci klopte 's werelds nummer één toen en belette haar zo om een Grand Slam neer te zetten.

Voor Venus Williams wordt het al haar 77ste finale op het WTA-circuit, ze won al 46 toernooien. In de finale treft ze de Spaanse Garbine Muguruza (WTA 8), die in haar halve finale in twee sets de betere was van de Duitse Angelique Kerber (WTA 13): 6-4, 7-6 (7/5). De veertien jaar jongere Muguruza, dit jaar nog verrassend finaliste op Wimbledon, staat voor de vierde keer in een WTA-finale. Zij gaat op jacht naar haar tweede titel. In de onderlinge confrontaties leidt Williams met 2-0.

Lees nu één maand gratis HLN Sport Plus. Met exclusieve columns (Jan Mulder, Hugo Camps, Herman Brusselmans, Marc Degryse, ...), een unieke stats-zone en bijzondere videoreportages. Maar ook dagelijks nieuws van jouw favoriete club uit de Jupiler League. Probeer het NU gratis op www.hln.be/sportplus