Van Uytvanck zet België op voorsprong tegen Letland

BELGA
Alison Van Uytvanck (WTA 102) heeft België woensdagnamiddag een 1-0 voorsprong bezorgd in het openingsduel in poule D van de Europees-Afrikaanse zone (groep 1) van de Fed Cup tegen Letland. De twintigjarige Van Uytvanck haalde het in de Hongaarse hoofdstad Boedapest in twee sets (6-1 en 6-0) van Darta-Elizabete Emulina (geen ranking).

Vanavond speelt Kirsten Flipkens (WTA 59) nog tegen Jelena Ostapenko (WTA 266), de Wimbledon-winnares bij de junioren van 2014. Als 'Flipper' haar wedstrijd wint, is de eerste zege voor België meteen een feit. Als de Letse aan het langste eind trekt, volgt er nog een dubbelspel. Daarin nemen An-Sophie Mestach en Van Uytvanck het dan op tegen Emulina en Ostapenko.

Israël en Kroatië
Het Belgische Fed Cup-team strijdt in Boedapest voor een plaats in de play-offs van Wereldgroep II. In poule D nemen ze het nog op tegen Israël (donderdag) en Kroatië (vrijdag). De vier groepswinnaars spelen barrageduels om twee tickets voor de play-offs voor Wereldgroep II. Wint België zijn poule, dan speelt het tegen de winnaar van groep A, met daarin Servië, Hongarije en Oostenrijk.

Yanina Wickmayer (WTA 66) moest vandaag geblesseerd forfait geven voor het openingsduel tegen Letland. Er is wel nog hoop dat ze de duels tegen Israël en Kroatië zal kunnen spelen.