Van Uytvanck vloert Flipkens in Belgisch onderonsje in Sint-Petersburg

Alison Van Uytvanck.
BELGA Alison Van Uytvanck.
Alison Van Uytvanck (WTA 52) heeft zich ten koste van Kirsten Flipkens (WTA 55) geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in het Russische Sint-Petersburg (hard/823.000 dollar).  Van Uytvanck trok in twee sets aan het langste eind: 6-2 en 6-4 na 1 uur en 20 minuten.

Van Uytvanck en Flipkens, die samen dubbelen in Sint-Petersburg, stonden voor de vierde keer tegenover elkaar op het WTA-circuit. Het staat nu 2-2. In de tweede ronde neemt de Belgische nummer twee het op tegen het Wit-Russische vierde reekshoofd Aryna Sabalenka (WTA 10), die vrij was in de eerste ronde. Vorig jaar klopte Van Uytvanck Sabalenka met 3-6, 6-4 en 6-2 op het WTA-grastoernooi in het Spaanse Mallorca, tot nu toe hun enige onderlinge confrontatie.

Eerder op de dag wist Ysaline Bonaventure (WTA 148) zich te verzekeren van een ticket voor de hoofdtabel. In de derde en laatste kwalificatieronde haalde ze het in drie sets met 6-7 (3/7), 6-4 en 6-2 van de Britse Katie Boulter (WTA 88).

BELGA

Bonaventure ontmoet Siniakova in eerste ronde in Sint-Petersburg

Ysaline Bonaventure (WTA 148) neemt het op tegen de Tsjechische Katerina Siniakova (WTA 38) in de eerste ronde van het WTA-toernooi in het Russische Sint-Petersburg. Bonaventure wist zich via de kwalificaties te verzekeren van een ticket voor de hoofdtabel. In de derde en laatste kwalificatieronde haalde ze het maandag in drie sets met 6-7 (3/7), 6-4 en 6-2 van de Britse Katie Boulter (WTA 88).

Bonaventure en Siniakova stonden nog maar één keer eerder tegenover elkaar. Op het ITF-toernooi van 2013 in Westende-Middelkerke haalde de Tsjechische het met 6-2 en 6-3. Weet Bonaventure Siniakova deze keer wel te verslaan, dan volgt in de volgende ronde een duel met het Nederlandse tweede reekshoofd Kiki Bertens (WTA 8).

Photo NewsReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.