Van Uytvanck verlengt haar titel in Boedapest na driesetter

AFP
Alison Van Uytvanck (WTA-50) heeft haar titel op het WTA-toernooi in Boedapest (hardcourt/250.000 dollar) met succes verdedigd. Het Belgische topreekshoofd nam in de finale in drie sets de maat van de Tsjechische Marketa Vondrousova (WTA-81). Voor Van Uytvanck is het de vierde WTA-overwinning in evenveel finales.

De 24-jarige Grimbergse ging in de eerste set kopje onder en verloor die met 1-6. Vondrousova, het achtste reekshoofd in Boedapest, mocht bij 4-5 in de tweede set serveren voor de wedstrijd. Maar Van Uytvanck ging door de opslag van de negentienjarige Servische en stoomde door naar setwinst. In de derde set ging "Ali" door op haar elan. Na exact twee uur tennis stonden de 1-6, 7-5 en 6-2 setstanden op het scorebord.

Vorig jaar won Van Uytvanck het hardcourttoernooi in de Hongaarse hoofdstad door de Slovaakse Dominika Cibulkova (WTA-30) met 6-3, 3-6 en 7-5 te verslaan. Van Uytvanck verloor nog nooit wanneer ze in een WTA-finale aantrad, en deed in Boedepast die knappe statistiek alle eer aan. Het is de vierde WTA-zege van onze landgenote, die vorig jaar in Boedapest en verder ook in Québec (2017) en Taiwan (2013) won. Vondrousova won in 2017 het toernooi in het Zwitserse Bienne.

AFP2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • jozef segers

    Proficiat!!

  • Jos Vervoort

    Congrats Ali en bedankt voor de gewonnen bet. :) Haar tegenstandster heeft echter niet mogen serveren voor de match, het was 4-5 toen Ali op love het 10e game won.