Van Uytvanck: "Tien schitterende dagen achter de rug"

BELGA
Voor Alison Van Uytvanck (WTA 93) kwam er vandaag dus een einde aan haar sprookje op Roland Garros. Met een plaats in de kwartfinales kan ze echter terugblikken op een meer dan geslaagd toernooi. "Ik heb hier tien schitterende dagen achter de rug", stamelde ze na haar nederlaag in twee sets (6-4 en 7-5) tegen de Zwitserse Timea Bacsinszky (WTA 24).

In haar eerste kwartfinale op een grandslamtoernooi moest de 21-jarige Grimbergse haar meerdere erkennen in de Zwitserse. "Er had vandaag misschien wel meer ingezeten, maar Bacsinszky heeft echt niets weggegeven. Ik wist dat ze sterk was, al heb ik haar backhand misschien toch wel wat onderschat. Haar slagen zijn echt indrukwekkend", gaf Van Uytvanck toe. "Ik was ook wat minder aanwezig in de wedstrijd, maar ik heb mijn huid toch duur verkocht. In de tweede set heb ik me toch maar terug in de wedstrijd geknokt. Er kwamen mogelijkheden en ik ben teleurgesteld dat ik er niet meer mee gedaan heb. Al bij al kan ik wel terugblikken op een goed toernooi."

Van Uytvanck mag de Franse hoofdstad met opgeheven hoofd verlaten. Maandag komt ze in de nieuwe WTA-ranking de top vijftig binnen, in de buurt van de 45e plaats "Ik moet wel tevreden zijn, niemand had gedacht dat ik hier bij de laatste acht zou eindigen. Dat is een ervaring die niemand me nog kan afnemen. Ondanks alle zenuwen heb ik me hier toch goed geamuseerd. En dat is ook belangrijk", besloot de nieuwe Belgische tennishoop.

LEES HIERONDER VERDER

AP
BELGA

Van Uytvanck keek ook meteen hoopvol richting de toekomst. "Ik moet deze ervaring gebruiken voor de komende weken, en voor een goede voorbereiding op Wimbledon", aldus de Grimbergse. "Het belangrijkste dat ik hier op Roland Garros geleerd heb is dat ik ook matchen kan winnen zonder mijn allerbeste tennis boven te halen. Ik kan ook het verschil maken met mijn vechtlust en mentaliteit."

Plots is Van Uytvanck de nummer een in het Belgische vrouwentennis, maar de lof en krantenkoppen zullen haar naar eigen zeggen niet veranderen. "Dat is allemaal heel leuk voor mij, en nieuw. Maar ik weet dat ik mijn hoofd erbij moet houden, en hard moet blijven werken. Dit mag de laatste keer niet zijn", glimlachte ze.

BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS