Van Uytvanck: "Ongelofelijk, tranen (van geluk) na mijn overwinning"

EPA
Alison Van Uytvanck staat voor het eerst in haar carrière in de kwartfinales van een grandslamtoernooi. De 21-jarige Grimbergse kon dat, na afloop van haar knappe overwinning tegen de Roemeense Andreea Mitu, nog maar moeilijk beseffen. Voor de microfoon van Sporza reageerde ze: "Wie had dit ooit gedacht? Het is echt ongelofelijk en ik kan het nog niet geloven".

Van Uytvanck gaf ook haar visie op de wedstrijd. "Ik startte redelijk goed ondanks de zenuwen. Maar ik denk dat zij nog wel een heel stuk nerveuzer was. Ze maakte ook heel veel fouten, maar op het einde van de eerste set had ik wel het gevoel dat Mitu beter begon te spelen. Ik was dan ook op mijn hoede dat de tweede set moeilijker ging zijn en dat ik meer zou moeten werken voor de punten. Er was even dat moment dat ik op mijn eigen opslagspel 0-40 achterstond (bij 1-0 voor Mitu), maar ik heb me gelukkig snel herpakt. Ondanks een paar moeilijke servicegames ben ik er altijd door geraakt en dat was het voornaamste".

Door de overwinning maakt 'Ali' ook een serieuze sprong op de wereldranglijst. Voor het eerst komt ze de top 50 binnen. "Eindelijk. Die top 50 is al zo lang mijn doel en het is echt fantastisch dat ik dat nu bereikt heb. Dat is voor mij een hele grote bonus."

En wie weet zit er nog wel meer in voor Van Uytvanck? "Het is nu gewoon puur genieten. Ik weet zelfs niet tegen wie ik moet in de volgende ronde, maar het zal ongetwijfeld een leuke match worden. Ik had tranen in de ogen na mijn overwinning, maar wel tranen van geluk."

EPA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS