Van Uytvanck: "Lef tonen en vechten voor elke bal"

BELGA
Alison Van Uytvanck (WTA 93) werkt woensdag op Roland Garros om 14u haar kwartfinale af tegen de Zwitserse Timea Bacsinszky (WTA 24). "Mijn toernooi is niet voorbij, ik kan nog iets verrichten"", verklaarde de 21-jarige Grimbergse daags voor het duel op Court Suzanne Lenglen.

"Ik denk dat ik op mijn 21ste aan maturiteit aan het winnen ben", aldus Van Uytvanck. "De nederlaag tegen Petkovic op de Diamond Games heeft me veel geholpen. Ik verloor toen wel nadat ik acht matchballen niet kon verzilveren, maar ik realiseerde me toen dat ik dat type speelster aankan."

Het sprookje van Van Uytvanck in Parijs hoeft niet noodzakelijk woensdag te eindigen. Bacsinszky is met WTA-titels in Acapulco en Monterrey dan wel bezig aan haar beste seizoen tot nog toe. De Zwitserse is echter geen Serena Williams (WTA 1) of Ana Ivanovic (WTA 7), de enige twee speelsters uit de top 10 die nog actief zijn op Roland Garros.

"Ik moet niet denken aan de speelster aan de andere kant van het net", stelde Van Uytvanck. "Ik moet uitgaan van mijn eigen kwaliteiten. Ik zal lef moeten tonen en vechten om elke bal. Ik heb al bewezen dat ik tegenstandsters kan verslaan die hoger geklasseerd staan. En ik voel me goed. We zullen zien. Hoe dan ook is deze ervaring al fantastisch."

PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA