Ga naar de mobiele website
^ Top

Van Uytvanck klopt Mertens in Belgisch onderonsje in de kwalificaties van WTA Miami

BELGA
Alison Van Uytvanck (WTA 138) heeft vandaag in een Belgisch duel in de eerste kwalificatieronde van het WTA-toernooi van Miami (hard/7.669.423 dollar) het laken naar zich toe getrokken. Van Uytvanck versloeg landgenote Elise Mertens (WTA 68), het eerste reekshoofd in de kwalificaties in Miami, in twee sets (7-6 (7/5) en 7-6 (7/4)).

Na twee uur en drie minuten was de partij afgelopen. Het was de eerste confrontatie tussen Mertens (21) en Van Uytvanck (22) als profspeelsters.

In de tweede (en laatste) kwalifiatieronde wacht voor Van Uytvanck de 21-jarige Estse Anett Kontaveit (WTA 112). Zij versloeg de Turkse Cagla Buyukakcay (WTA 106) in twee korte sets (6-1 en 6-2). Het wordt de tweede partij tussen beide vrouwen. Vorig jaar won Van Uytvanck de eerste ontmoeting.

De twaalf speelsters die doorstoten naar de hoofdtabel, komen daar in het gezelschap van onder meer Yanina Wickmayer (WTA 67) en Kirsten Flipkens (WTA 85). Wickmayer neemt het in de eerste ronde op tegen de Tsjechische Lucie Safarova (WTA 36), die in de onderlinge duels met 2-1 leidt. Kirsten Flipkens ontmoet de Amerikaanse Jennifer Brady (WTA 77) voor de eerste keer.

Getty ImagesReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug