Van Uytvanck bereikt tweede ronde in Peking

Van Uytvanck neemt het in de volgende ronde op tegen Vinci
EPA Van Uytvanck neemt het in de volgende ronde op tegen Vinci
Alison Van Uytvanck (WTA 52) heeft zich vandaag geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-tennistoernooi van het Chinese Peking (hard/5.678.653 dollar).

De Belgische nummer één, de enige landgenote op de hoofdtabel van het China Open, rekende in haar eersterondepartij in twee sets af met Anna Karolina Schmiedlova (WTA 29). Na 1 uur en 10 minuten stonden de 6-2 en 6-4 setstanden op de tabellen. De 21-jarige Grimbergse stond eerder ook al driemaal tegenover haar Slovaakse leeftijdsgenote, het staat nu 2-2.

In ronde twee moet Van Uytvanck de baan op tegen Roberta Vinci (WTA 18), de runner-up van de voorbije US Open. Het wordt de eerste onderlinge confrontatie met de 32-jarige Italiaanse, die als vijftiende reekshoofd vrij was in de eerste ronde. Overleeft Van Uytvanck ook die klip, wacht een ronde later in principe de als eerste geplaatste Roemeense Simona Halep (WTA 2).

Lees nu één maand gratis HLN Sport Plus. Met exclusieve columns (Jan Mulder, Hugo Camps, Herman Brusselmans, Marc Degryse, ...), een unieke stats-zone en bijzondere videoreportages. Maar ook dagelijks nieuws van jouw favoriete club uit de Jupiler League. Probeer het NU gratis op www.hln.be/sportplus