Wéér geen titanenclash met Nadal op US Open: Dimitrov mept Federer naar huis

AFP
Roger Federer heeft de kwartfinale op de US Open verloren van de Bulgaar Grigor Dimitrov. De Zwitser trok in vijf sets aan het kortste eind: het werd 3-6, 6-4, 3-6, 6-4 en 6-2 voor Dimitrov. 

Geen zesde US Open voor de Zwitser. De vraag blijft of hij nog een grandslamtoernooi kan winnen. Op Wimbledon verloor hij de finale van Novak Djokovic, zijn eerstvolgende kans volgt in januari op de Australian Open, waar hij in januari 2018 zijn voorlopig laatste grandslamzege boekte. “Dat weet ik niet, ik heb geen glazen bol. Ik hoop er natuurlijk nog op. Ik denk dat ik een goed seizoen speel. Nu ben ik wat teleurgesteld na een nederlaag, want de tabel zag er goed uit na mijn start. Ik had twee rustdagen en dus leek het wel speelbaar. Ik ben altijd teleurgesteld, zeker hier in New York, waar ik graag speel, maar ik zal me hier wel overzetten”, vertelde Federer na de wedstrijd.

Dimitrov had zich gaandeweg in de wedstrijd geknokt, terwijl Federer af te rekenen kreeg met rugpijn. “Ik had verzorging nodig. Sinds dinsdagnamiddag ondervond ik last. Uiteindelijk kon ik toch spelen, maar winnen dus niet. Het was de dag van Grigor, niet van mijn lichaam. Ik heb gedaan wat ik kon en het is beter er op deze manier uit te gaan dan na een opgave.”

EPA

De Bulgaar schreef de overwinning toe aan zijn doorzettingsvermogen. “Daardoor ontsnapte ik aan een achterstand in twee sets. Maar zelfs als het daarvan wel was gekomen, had ik niet opgeven. Ik wist dat ik hem uit balans kon brengen en dat heb ik gedaan. Ik ben er in blijven geloven.” 

De 38-jarige Federer bezet de derde plaats op de wereldranglijst en won vijf keer eerder de US Open, hoewel de laatste keer alweer 11 jaar geleden, in 2008. Dimitrov, ook ‘Baby Federer’ genoemd, stond ooit op de derde plek, maar is inmiddels afgezakt naar de 78e plaats.

Door het verlies van Federer krijgt de US Open weer geen wedstrijd tussen hem en Rafael Nadal.

Lees hieronder verder

EPA
AP

Serena Williams laat zich niet verrassen

Serena Williams heeft met speels gemak de kwartfinale gewonnen op de US Open. De Amerikaanse won met overtuigende cijfers (6-1 en 6-0) van de Chinese Wang Qiang. Het was Williams’ honderdste overwinning op het laatste grandslamtoernooi van het seizoen. Alleen haar landgenoot Chris Evert won nog meer wedstrijden op Flushing Meadows (101). Williams, die streeft naar haar 24ste grandslamtitel in New York, had slechts 44 minuten nodig voor haar succes. In de strijd om de finale ontmoet ze morgen de Oekraïense Elina Svitolina.

EPA
AFP

Medvedev voor het eerst naar Masters

Dankzij zijn kwalificatie voor de halve finale op de US Open heeft Daniil Medvedev (ATP 5) genoeg punten verzameld voor de ATP Finals, het toernooi waar de beste acht spelers van het seizoen het in Londen (10-17/11) tegen mekaar opnemen. Medvedev kegelde dinsdag in de kwartfinale op Flushing Meadows de Zwitser Stan Wawrinka (ATP 24) uit het toernooi. Voor de 23-jarige Rus worden het de eerste Masters in zijn carrière. “Dit is echt geweldig, een beloning voor al het geleverde werk. Het toont aan wat voor een fantastisch seizoen ik beleef. Het smaakt allemaal naar meer. Hopelijk kan ik op de Masters één van de favorieten zijn”, aldus Medvedev, die in New York voor het eerst in de halve finale van een grandslamtoernooi staat.

Eerder verzekerden de Spanjaard Rafael Nadal (ATP 2), de Serviër Novak Djokovic (ATP 1) en de Zwitser Roger Federer (ATP 3) zich ook van deelname. Voor de 38-jarige Federer worden het de zeventiende Masters uit zijn loopbaan, hij verbetert zo zijn eigen record. De Zwitser won al zesmaal (2003, 2004, 2006, 2007, 2010 en 2011), niemand doet beter.

AFP1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marko Decandt

    Pfff, dat Serena nog altijd zo ver geraakt is dankzij haar gorilla lijf, niet dat ik daarmee verwijs naar haar afkomst, maar echt naar de vorm van haar lijf. Gewoon omdat ze zo sterk slaat, blijft ze een topper. Moesten alle andere vrouwen trainen puur op kracht en even sterk worden als zij, dan was er van Serena geen sprake meer. Dan wordt ze direct op alle andere vlakken dan kracht overklast zonder probleem.