Serena Williams raast naar eindstrijd US Open en neemt het op tegen eerste Japanse finaliste op een Grand Slam

Serena Williams serveert tegen Anastasija Sevastova.
AP Serena Williams serveert tegen Anastasija Sevastova.
Serena Williams heeft zich simpel geplaatst voor de finale van de US Open. In de halve eindstrijd versloeg de Amerikaanse Anastasia Sevastova uit Letland in twee sets: 6-3 6-0

Williams raasde over het Arthur Ashe Stadion en had slechts een uur en vijf minuten nodig om de 31ste grandslamfinale in haar carrière te bereiken.

De weg naar haar zevende titel in New York ligt daarmee nog altijd open voor de 36-jarige Williams, die vorig jaar ontbrak op Flushing Meadows vanwege haar zwangerschap. Mocht ze inderdaad weten te winnen dan behaalt Williams haar 24ste grandslamtitel en komt ze op gelijke hoogte met de Australische recordhoudster Margaret Court.

Photo News

De tegenstandster van Serena: Naomi Osaka.  Ze is de eerste Japanse in de finale van een Grand Slam-toernooi.

De twintigjarige Osaka won in de halve finale in New York met 6-2 en 6-4 tegen de finaliste van vorig jaar, de Amerikaanse Madison Keys. Osaka is de dochter van een Japanese en een Haïtiaan. Ze kwam als kind naar de VS en heeft ook de Amerikaanse nationaliteit.

Photo News

Osaka: "Trillen bij matchpunt"

Osaka, de eerste Japanse vrouw ooit in de finale van een grandslamtoernooi, verklaarde na afloop dat ze tijdens de wedstrijd al met haar gedachten bij haar opponente in de finale zat. "Het lijkt misschien vreemd, maar ik dacht enkel: 'Ik wil echt tegen Serena spelen'", aldus de Japanse. " Toen ik voor de match mocht serveren, zei ik tegen mezelf dat ik geen dubbele fout mocht maken. Ik dacht dat iedereen kon zien dat ik trilde."

Williams: "Nu al gewonnen"

"Dit is echt ongelooflijk. Een jaar geleden was ik in het ziekenhuis aan het vechten voor mijn leven na de geboorte van mijn kind", stelde Williams, die op een eerste grandslamtitel mikt sinds ze haar carrière on hold zette voor de geboorte van haar dochter Olympia. "Elke keer ik het court betreedt, ben ik zo dankbaar dat ik deze sport nog mag beoefenen. Wat er ook gebeurt in de finale, ik heb al het gevoel dat ik gewonnen heb."

Photo News8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gino Denil

  Als je het meer dan 20 jaar op top niveau kan volhouden dan ben misschien wel clean. Je lichaam overbelasten door doping te gebruiken, dan houd je het doorgaans maar enkele jaren vol. Sporters die snel aan de top komen en het maar enkele jaren vol houden zijn veel verdachter.

 • grootaert rené

  Wat een afgrijselijke tennister!

 • Luc Cleynhens

  Heb al veel gelachen met een olifant met een tennisracket.

 • jacques hillaert

  arm vrouwentennis , als een boemeltrein de scepter zo blijft zwaaien !

 • HUGO VERLOT

  Wat een atlete.