Sensatie op US Open: onbekende Australiër mept Federer uit het toernooi

AP
Roger Federer (ATP 2) heeft de achtste finales (vierde ronde) van de US Open niet overleefd. De Zwitser ging verrassend onderuit tegen de Australiër John Millman (ATP 55). Die haalde het na 3,5 uur tennis in vier sets met 3-6, 7-5, 7-6 (9/7) en 7-6 (7/3).

Federer, vijfvoudig winnaar in New York (2004-2008), kreeg kansen maar liet onder meer twee setballen in de tweede set onbenut. Ook in de derde set liet de 37-jarige Zwitser een setbal liggen. Daarnaast maakte de twintigvoudig grandslamkampioen ongewoon veel directe fouten (77) en haalde hij slechts 49 procent eerste opslagen.

AP

"Het was vanavond heel warm, zo'n avond waarop ik het gevoel had dat ik amper lucht kreeg. Ik weet niet waarom maar ik kon niet met de omstandigheden omgaan. Er was weinig luchtverplaatsing. Het is een van de eerste keren dat dit met mij gebeurt", zei Federer. "Maar John ging er beter mee om. Hij is afkomstig van een van de vochtigste plaatsen op aarde, Brisbane. Ik wist dat het lastig zou worden. Ik kreeg kansen maar greep die niet. Het is een ontgoocheling."

John Millman staat op zijn 29e voor het eerst in de kwartfinales van een grandslam. Daarin wacht morgen Novak Djokovic. "Ik kan het amper geloven", zei de Australiër nadat hij Federer had uitgeschakeld. "Ik heb zoveel respect voor Roger en alles wat hij voor deze sport heeft betekend. Hij is een van mijn helden. Vandaag was hij niet top, ik heb geprofiteerd van het feit dat zijn opslag niet draaide."

AFP
AFP3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • jean petermans

    Weersomstandigheden ja, maar dan mag hij niet vergeten dat hij als beschermde speler altijd op latere uren mocht spelen ipv. In de verzengende hitte van de namiddag zoals de mindere spelers moeten doen.

  • jacques hillaert

    Toch steeds genieten van zijn fantastisch tennis en ik zal samen met vele anderen spijt hebben als hij stopt !!

  • hugo van de velde

    JA inderdaad Roger zag er moe en oud uit. Ook voor hem beginnen de jaren te wegen !