Rus Medvedev misdraagt zich tegenover ballenjongen op US Open

AFP

De Rus Daniil Medvedev (ATP 5) heeft zich bij de laatste zestien geschaard op de US Open. Na een marathonpartij haalde Medvedev het met 7-6 (7/1), 4-6, 7-6 (9/7), 6-4 van de Spanjaard Feliciano Lopez (ATP 61). Tijdens de wedstrijd werd de Rus herhaaldelijk uitgefloten na zijn wangedrag in de eerste set. Toen een ballenjongen hem een handdoek aanbood tussen twee punten in, gooide Medvedev die met veel misbaar weg. De umpire gaf hem een waarschuwing, waarna Medvedev zijn racket naar zijn stoel wierp en zijn middelvinger opstak. Een obsceen gebaar dat voor het publiek duidelijk te zien was op het grote scherm.

Ook na afloop van de wedstrijd ging Medvedev nog in de clinch met het publiek. “Het is dankzij jullie energie dat ik heb gewonnen”, zei de Rus, zonder te antwoorden op de gebruikelijke vragen voor de winnaar. “Hoe meer jullie me uitfluiten, hoe meer energie ik heb voor de volgende matchen. Steek dat in jullie hoofd, voor jullie gaan slapen.”

Medvedev ontmoet in de achtste finales de Duitse qualifier Daniel Köpfer (ATP 118), die verrassend won van de Georgiër Nikoloz Basilashvili (ATP 18): 6-3, 7-6 (7/5), 4-6, 6-1.

AFP10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jens Schippers

  Schorsen die mens, obscene gebaren moeten afgestraft worden, hoort niet thuis in een stadium.

 • Walter Bontinck

  Dat handdoekengedoe is overdreven, net als wielrenners wiens gezicht gewassen wordt na de aankomst. Wat een belachelijk vertoon, ik zou dat alscoureur niet accepteren.

 • Robert De Meulder

  hansen.Ik ben zelf a 1 speler (hoogste rang ) geweest in Belgie.Ben ermee gestopt.Vond dat niet plezant ,elke keer dat ik geslagen had mijne kop afvegen.Er zijn serieuzere dingen in het leven.

 • Luc Rebry

  Een marathonpartij in de loden hitte van New York kan makkelijk 3 Ă  5 uur duren, Robert De Meulder. Die handdoeken en pauzes zijn echt wel nodig. Allicht nooit zelf getennist?

 • Dirk Rutsaert

  Wat een bende dikkenekken , met dat handdoek gedoe , stop ermee , en wat betreft de balletjes , elke 7 games zijn het nieuwe , dus 2 ballen is genoeg , de ballenjongens en meisjes lopen als een slaaf naar de spelers die zich een griekse God wanen