Ook in partij tegen Kim Clijsters ging Serena al een keertje zwaar door het lint: "Als ik kon, ramde ik de bal in je keel"

Rv
Serena Williams verloor afgelopen nacht de finale van de US Open tegen de Japanse Naomi Osaka (6-2, 6-4) maar na afloop ging het vooral over haar tirade tegenover de ref. En toch was de Amerikaanse niet aan haar proefstuk toe. 

We schrijven september 2004. Serena Williams neemt het in de kwartfinales van de US Open op tegen Jennifer Capriati. Een Amerikaans onderonsje, maar voor Serena werd het een wedstrijd vol frustraties. Meerdere beslissingen van lijnrechters vallen -onterecht- in haar nadeel. Voor Serena is de maat helemaal vol wanneer een backhand -de bal was duidelijk in- overruled wordt. Ze gaat flink in discussie met umpire Mariana Alves. “Oh God, ik wil niet terug naar 2004”, reageerde Williams vannacht nog na afloop. En of de Amerikaanse een déjà vu gevoel kreeg. 

Een ander incident brengt ons terug naar 2009, toen Serena onze eigenste Kim Clijsters partij gaf in de halve finale van de US Open. Haar eerste opslag ging de mist in, waarna ze bij haar tweede poging een voetfout maakte. Dat het op dat moment 6-4 en 6-5 stond en onze landgenote zo op matchbal kwam, hielp er natuurlijk niet bij. Volgens Amerikaanse media ging ze haar boekje daarbij vér te buiten. "Als ik kon, ramde ik de bal in je keel en maakte ik je af", zou het geklonken hebben. 

Twee jaar later, in 2011, was het weer prijs. Deze keer was het in de finale op Flushing Meadows, tegen Samantha Stosur. Toen de Australische op het punt stond door de opslag van haar rivale te gaan, schreeuwde de jongere zus van Venus 'come on'. Niet conform de regels, gezien de bal nog in het spel was, waarna ze prompt werd berispt door scheidsrechter Eva Asderaki. "Je bent een hater, en gewoon lelijk vanbinnen", liet Williams zich ontvallen tegenover de spelleidster.
30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Maxime Vanmaercke

  Is dat een leading lady? Klasse nul!!!

 • Linda Vantomme

  Ga met pensioen mens,je kunt duidelijk niet tegen je verlies,tijd om te stoppen .

 • Marc De Laet

  Serieuze schorsing zou hier op zijn plaats zijn.

 • ann van der linden

  Log, lomp en vooral onsportief!

 • Doms Georgette

  Waar zit de tennis federatie nu, 1) boete voor racistisch gedrag 2) Een jaar uitsluiting aan alle tornooien dan laat de federatie zien dat ze toch iets durven ondernemen, er zijn speelsters genoeg maar natuurlijk als ze dit durven dan worden ze weer allemaal uitgemaakt voor racisten zoals gewoonlijk