Novak Djokovic soeverein naar achtste finales

AFP

Titelhouder Novak Djokovic hoefde zich niet heel erg in te spannen om een plek bij de laatste zestien van de US Open te veroveren. De Serviër rekende eenvoudig af met de Amerikaan Denis Kudla: 6-3, 6-4, 6-2. Woensdag klaagde het nummer één van de wereld over pijn aan de linkerschouder. Tegen Kudla ondervond Djokovic echter nauwelijks hinder, zo gaf hij aan na de wedstrijd. “Ik speelde bijna zonder pijn. Dat is een enorme vooruitgang. Ik ben gewoon heel blij dat ik de wedstrijd vannacht kon beëindigen.”

In de achtste finale treft Djokovic de Zwitser Stan Wawrinka, die met enige moeite de Italiaan Paolo Lorenzi opzij zette (6-4, 7-6 (11/9), 7-6 (7/4)). Djokovic won vier van de laatste vijf grandslamtoernooien. Hij staat nu op zestien titels, vier minder dan Roger Federer.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.