Mertens probleemloos voorbij Teichmann naar volgende ronde op US Open

Photo News
Elise Mertens (WTA 26) heeft zich probleemloos geplaatst voor de tweede ronde van de US Open. Onze landgenote nam in twee sets de maat van de Zwitserse Jil Teichmann (WTA 60). Het werd 6-2 en 6-2.

Elise Mertens opende vandaag haar US Open tegen Jil Teichmann. De 22-jarige Zwitserse won dit jaar wel haar eerste twee WTA-titels, maar kan toch vooral goed uit de voeten op gravel. Met andere woorden: een haalbare kaart voor de Hamontse.

Onze landgenote ging als een komeet van start en liep in een mum van tijd uit tot 4-0. Even schrikken voor Teichmann, die amper twee spelletjes wist te winnen in de eerste set: 6-2. ‘t Zag er goed uit voor de Belgische nummer één van het damestennis. 

Ook in het tweede bedrijf moest de Zwitserse meteen haar service inleveren. Mertens gaf daarnaast geen énkel breakpunt weg in de wedstrijd. Teichmann kon zo het tij niet meer keren: 6-2 was eveneens het verdict in de tweede set.

Elise Mertens tegen de Tsjechische Kristyna Pliskova (WTA 86). Die versloeg de Française Diane Parry (WTA 334) met 6-4 en 6-3. Mertens (23) en Pliskova (27) namen het al een keer tegen elkaar op. Half februari troffen ze elkaar in de achtste finales van het toernooi in Doha (hard). De Limburgse won toen met 6-2 en 7-6 (7/3).

Photo News
Photo News1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Gino Denil

    Het is niet dat de tegenstander zo zwak was. Maar Mertens speelde heel goed. Sterke returns en knappe winners. Staat een stuk scherper dan in het begin van het seizoen. Eigenlijk heeft ze alles om top 5 te worden. Alleen een kwestie van hard werken, regelmaat en vrij blijven van blessures.