Kim Clijsters heeft wildcard voor US Open beet

AFP
Kim Clijsters (37) mag zich opmaken voor een deelname aan de US Open. De Limburgse kreeg van de organisatie een wildcard om aan het toernooi deel te nemen. Het zal voor Clijsters de eerste grand slam zijn sinds ze terug is in het tennis. Ze won het tennistoernooi al drie keer. De US Open start op 31 augustus. 

Door haar lange inactiviteit heeft Clijsters voorlopig geen plaats meer op de WTA-ranking. De organisatie van de US Open mocht acht wildcards uitdelen aan zowel de mannen als de vrouwen. Het leek al langer een uitgemaakte zaak dat Clijsters er een zou krijgen. De Limburgse won het toernooi al drie keer (2005, 2009 en 2010). Bij de mannen krijgt ook Andy Murray een ticket voor het toernooi. 

De hele tenniskalender is de komende weken opgehangen aan de US Open. Het tennistoernooi in New York start op 31 augustus en duurt twee weken. Vanaf 19 augustus wordt er in Cincinnati een voorbereidingstoernooi afgewerkt. Dat gaat voor de gelegenheid ook in New York door. Na de US Open trekt het circus naar Europa, met Roland Garros als hoogtepunt. 

De afgelopen weken liet Clijsters opnieuw knappe staaltjes van haar kunnen zien op de World Tour Tennis in New York. Ze sukkelde er wel met wat last aan de buikspieren, waardoor ze voor enkele wedstrijden forfait moest geven. In dat opzicht is de wildcard alvast goed nieuws, het betekent dat Clijsters geen kwalificatierondes moet afwerken. 

Lees ook: Race tegen de klok voor Clijsters? Over twee weken begint het echte werk, maar buikspierblessure heeft tijd nodig

WTT4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marcel Wouters

  Onderschat haar niet negatievelingen. Wees fier op een landgenote die nog een uitnodiging krijgt op een Grand Slam tornooi. Ik en velen met mij hopen dat zij ons met verstomming slaat, allenzins zullen wij voor haar supporteren.

 • Karel Kool

  Zal rap haar plaats kennen in een tornooi met knappe speelsters.Laat haar vooral lopen links naar rechts en tweede game is het over .

 • Mark Daniels

  Hopelijk wordt dit de mijlpaal voor Serena!!

 • Jurgen Veys

  Ze moeten toch wat namen hebben, want er wil niemand konen