Goffin heeft geen kind aan jonge Fransman en stoot op cruise control door naar derde ronde

AP
David Goffin staat in de derde ronde van de US Open. Onze landgenoot plaatste zich na drie sets tegen Gregoire Barrere, het nummer 109 op de wereldranglijst. Het werd drie keer 6-2. 

Goffin begon meteen sterk aan de partij. Hij brak meteen door de opslag van Barrere en deed dat bij het tweede opslagspelletje van de jonge Fransman zoetjes over. Hij behield ook steeds zijn eigen opslagspel. Resultaat: 4-0 op een drafje. Barrere kon in het vijfde game toch op het scorebord komen. Dat gaf de Fransman moed, want meteen daarna ging hij ook door de opslag van Goffin. Onze landgenoot zette de scheve situatie recht en brak na enkele keren deuce terug. Hij kwam zo op 5-2 en kon zelf gaan serveren voor de set. Dat deed hij met verve. 6-2 na een halfuur tennis.

In de tweede set kon Barrere zijn opslag wél behouden in het eerste spelletje. Goffin zorgde iets later wel weer voor de breakin het derde spel. Goffin bevestigde en kwam zo alweer vlug op een 3-1-voorsprong. Buiten één opslagspelletje voor Barrere kwam de Fransman er niet meer aan te pas. 6-2 in minder dan één uur. De Luikenaar op cruise control.

Meer eenrichtingsverkeer in de derde set. Barrere pakte opnieuw maar twee spelletjes tegen een zeer solide Goffin. Drie keer 6-2 en zo stoot La Goffe in sneltempo door naar de derde ronde. 

BELGA
BELGA
AP
BELGAReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.