Exclusief voor abonnees

En toen won... de outsider: waarom ook spelers buiten ‘The Big 3’ (zoals Goffin) niet kansloos zijn

Photo News
Geen tennisinsider die een cent zou zetten op een ­outsider om dit jaar de titel mee te pakken op de US Open. Normaal gezien zal Novak Djokovic, Rafael ­Nadal of, wel ja, Roger ­Federer over veertien dagen met de trofee ­pronken in New York. En toch sijpelen namen als Medvedev, Tsitsipas en, wel ja, Goffin ook nu weer door als potentiële spelbrekers.

54 van de voorbije 63 grandslamtoernooien ­werden gewonnen door de ‘Big 3’. De laatste elf grandslambekers prijken ten ­huize Djokovic, Nadal en ­Federer in de prijzenkast. Ondanks dat ze met 16, 16 en 17 stuks op de teller echt niet veel toernooien hebben gespeeld dit jaar heeft ­Federer, de derde op de wereldranglijst, nog altijd 2.000 ATP-punten voorsprong op nummer vier, Dominic Thiem. Hun (gezamenlijke) hegemonie duurt nu al meer dan tien jaar en hoewel ze stilaan het predicaat veteraan achter hun naam mogen krijgen, was die heerschappij haast nooit zo uitgesproken als vandaag.

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.