5 lessen voor Elise Mertens na verdienstelijke uitschakeling tegen titelverdedigster

AFP
Elise Mertens (WTA 15) speelde zondagnacht een degelijke maar geen perfecte wedstrijd tegen de (te) sterke titelverdedigster Sloane Stephens (WTA 3). "Maar ik ben wel fier op mijn toernooi hier", zei de 22-jarige Limburgse terecht. Wij geven nog even de vijf lessen mee die ze uit deze eerste achtste finale op de US Open kan halen. Heb vertrouwen in het proces.

Tennis: "Alles kan nog beter"

Door het makkelijke tennis van Stephens zag Mertens zich zondagnacht verplicht een beetje te forceren waardoor de foutenlast (35 unforced errors) iets te hoog opliep. "Ik wilde nog net dat tikkeltje agressiever spelen en daardoor kwamen er meer fouten", wist Mertens. "Ook mijn opslagpercentage hielp mij niet. (46% in de eerste set, red.)" Niet vergeten daarbij dat de beste Belgische speelster nog maar twee jaar omgeschakeld is van een eerder defensief countertennis naar een aanvallende en risicovollere variant. Dat is een proces. "Alles in haar tennis kan nog beter", wist coach Kindlmann dan ook. Haar opslag kan constanter, Mertens moet ook - met haar dubbelervaring - niet bang zijn van het net en kan ook aan krachtdadigheid en punch winnen.

Je hebt 27% van dit artikel gelezen
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Manse Williby

    Probeer haar echt niet te vergelijken met Clijsters en zeker niet met Henin. Daarvoor komt ze nog veel te kort. Een echte top tien speelster zal al moeilijk worden. Nu nog een paar jaar moet werken om haar pijnpunten weg te werken is volgens mij te laat .Haar probleem is om constant op een hoger niveau te spelen.

  • jean petermans

    Laat dubbelspel en gemengd dubbel vallen.

  • Jan Wuyts

    Een goeie coach kan wonderen doen bij Elise. Geef ze een paar jaar om haar pijnpunten bij te werken en meer constant op hoog niveau te spelen. Zij heeft alles om een echte top tien speelster te worden, misschien zelfs Clijsters en Henin achterna waarom niet?