Umpire neemt twijfelachtige beslissing in nadeel van ex-nummer 1 van het vrouwentennis, waarna die het even helemaal verliest

.
rv .
Tennisster Karolina Pliskova (ATP 5) heeft zich gisteren van haar slechtste kant laten zien. De voormalig nummer één van de wereld was woedend na haar nederlaag in de tweede ronde van het WTA-toernooi in Rome en sloeg de stoel van de umpire kapot. Pliskova verloor de partij van de Griekse Maria Sakkari (WTA 42) met 6-3, 3-6 en 5-7. 

FOX Sports on Twitter

🎾 😤 | Karolina Pliskova is het niet eens met een beslissing van de scheidsrechter. Na afloop van haar verloren partij is dit haar manier van 'bedanken'. https://t.co/1Ww4wNG1he

De 26-jarige Tsjechische was het niet eens met de beslissing van de umpire bij een 5-5-stand in de derde set. De umpire uit Polen gaf het punt - na overleg met de lijnrechter - aan Sakkari, waardoor Pliskova later haar opslag verspeelde. 

Sakkari serveerde de wedstrijd vervolgens uit en plaatste zich zo voor de derde ronde in Rome. Pliskova reageerde na afloop van de wedstrijd furieus en de ex-nummer één van de WTA-ranking sloeg met haar racket de stoel van de umpire kapot. De tweelingzus Pliskova  - Kristyna, ook een tennisster - tweette dat ze de umpire officieel "op de zwarte lijst" wilt zien staan. 

Het is nog onbekend wat de gevolgen zijn van de woede-uitbarsting van Pliskova. 

De tweet van tweelingzus Kristyna Pliskova:

Kristyna Pliskova on Twitter

The worst i have ever seen @wta and i hope this lady Marta Mrozinska will never ever judge any match of me or Karolina again #blacklistforever
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Louis Heyens

  hopelijk doet de WTA wat ik ook gedaan heb ... het filmpje zéér vertraagd laten afspelen en dan zien waar de gravel omhoog vliegt. Ik kan je zeggen dat het zelfs niet op de de lijn was maar ruim erbinnen. Haar reactie is erover (maar wel begrijpelijk) en ze mag daarvoor een sanctie krijgen, de umpire moeten ze echter strenger bestraffen. Ook eens nagaan of er ergens grote gokwinsten gemaakt zijn op deze match !!!

 • Yves Van Rossem

  De 26-jarige Tsjechische was het niet eens met de beslissing van de umpire bij een 5-5-stand in de derde set ... toen was het kalf al meer dan verdronken.

 • Joeri Haelen

  Het is precies of er gravel opspringt naast de lijn

 • SAM Bedfort

  Logisch. Altijd maar moeten zwijgen en slikken wordt een mens soms teveel. Het is uiteindelijk maar een stoel die wat lakschade heeft.

 • Tom Van Genechten

  Bal was duidelijk binnen. Weer die gokmaffia die van zich laat spreken.