Umpire blundert pijnlijk en schaamt zich kapot wanneer publiek hem uitjouwt, maar tennisreus schiet te hulp

rv
Opvallend moment gisteravond in het ATP-toernooi van Miami. Roberto Bautista Agut (ATP 25) stond in de kwartfinale tegenover John Isner (ATP 9). Die laatste had in het tweede bedrijf een degelijke service in huis, waarna de umpire plots “out” riep. Een stevige blunder, zo bleek.

Isner keek vreemd op en reageerde door een challenge aan te vragen. Die toonde aan dat de Amerikaan het bij het rechte eind had. Een understatement. De bal was ruímschoots binnen. De umpire besefte meteen dat hij er pijnlijk naast zat en excuseerde zich tegenover Isner. “Sorry.”

Het schaamrood op de wangen. En dat beterde er niet op toen het publiek de umpire nog eens begon uit te jouwen. Maar toen schoot Isner te hulp door de toeschouwers te kalmeren. Niet doen, maakte hij met z’n vingers duidelijk. Knap gebaar. Uiteindelijk zou de Amerikaanse tennisreus (Isner meet 2,08 meter) de partij ook winnen tegen Bautista Agut: 7-6 en 7-6.

In de halve finale treft titelverdediger Isner de Canadees Félix Auger-Aliassime (ATP 57). Het 18-jarige toptalent rekende in de kwartfinale af met de Kroaat Borna Coric, de nummer 13 van de wereld: 7-6 en 6-2.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Patrick Van Til

    Kan gebeuren met de grote vriendelijke reus die 230 per uur serveert bij momenten :-)

  • Joeri Haelen

    Knap van Isner