Umpire blundert pijnlijk en schaamt zich kapot wanneer publiek hem uitjouwt, maar tennisreus schiet te hulp

rv
Opvallend moment gisteravond in het ATP-toernooi van Miami. Roberto Bautista Agut (ATP 25) stond in de kwartfinale tegenover John Isner (ATP 9). Die laatste had in het tweede bedrijf een degelijke service in huis, waarna de umpire plots “out” riep. Een stevige blunder, zo bleek.

Isner keek vreemd op en reageerde door een challenge aan te vragen. Die toonde aan dat de Amerikaan het bij het rechte eind had. Een understatement. De bal was ruímschoots binnen. De umpire besefte meteen dat hij er pijnlijk naast zat en excuseerde zich tegenover Isner. “Sorry.”

Het schaamrood op de wangen. En dat beterde er niet op toen het publiek de umpire nog eens begon uit te jouwen. Maar toen schoot Isner te hulp door de toeschouwers te kalmeren. Niet doen, maakte hij met z’n vingers duidelijk. Knap gebaar. Uiteindelijk zou de Amerikaanse tennisreus (Isner meet 2,08 meter) de partij ook winnen tegen Bautista Agut: 7-6 en 7-6.

In de halve finale treft titelverdediger Isner de Canadees Félix Auger-Aliassime (ATP 57). Het 18-jarige toptalent rekende in de kwartfinale af met de Kroaat Borna Coric, de nummer 13 van de wereld: 7-6 en 6-2.




2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Patrick Van Til

    Kan gebeuren met de grote vriendelijke reus die 230 per uur serveert bij momenten :-)

  • Joeri Haelen

    Knap van Isner