Tsonga schuift Wawrinka opzij, Almagro voorbij Tipsarevic

REUTERS
Jo-Wilfried Tsonga (ATP 5) mag zich opmaken voor een kwartfinale voor eigen publiek op Roland Garros. Het vijfde reekshoofd schakelde in de achtste finales de als 18e geplaatste Zwitser Stanislas Wawrinka (ATP 21) uit: 6-4, 7-6 (8/6), 3-6, 3-6 en 6-4.

De wedstrijd was zondagavond gestopt bij een 4-2 voorsprong voor Tsonga in de vijfde set. Wawrinka maakte maandag meteen 4-4 gelijk, maar bij 5-4 ging Tsonga door de service van de Zwitser, goed voor een plaats bij de laatste acht.

Tsonga staat voor de eerste keer in de kwartfinales van de French Open en speelt om een plaats bij de laatste vier tegen Novak Djokovic, die zondag in de achtste finales de Italiaan Andreas Seppi uitschakelde na een vijfsetter.

REUTERS
AFP

Nicolas Almagro (ATP 12) heeft ook een ticket beet voor de kwartfinales. Twaalfde reekshoofd Almagro haalde het in de achtste finales in drie sets en evenveel keer 6-4 van de Serviër Janko Tipsarevic (ATP 8), die als achtste geplaatst was voor het toernooi. Een knappe prestatie omdat Tipsarevic aan een steile opmars bezig is.

Almagro staat net als Ferrer voor de derde keer in de kwartfinales van de French Open. De twee konden zich echter nog nooit bij de laatste vier plaatsen op het Parijse gravel. De Spanjaard treft in de kwartfinales zijn landgenoot Rafael Nadal (ATP 2).

GETTY
AFP