Toernooidirecteur Indian Wells nieuw WTA-hoofd

Simon volgt Allaster op
AP Simon volgt Allaster op
De Amerikaan Steve Simon is gisteren aangesteld als nieuwe CEO van de Women's Tennis Association (WTA). Dat maakte de WTA bekend. Hij volgt Stacey Allaster op, die twee weken geleden haar afscheid aangekondigd had.

De Canadese stond sinds juli 2009 aan het hoofd van de WTA, maar wil vanaf nu meer aandacht geven aan haar familie en verlaat de organisatie na meer dan 25 jaar dienstverband. Met Steve Simon, de toernooidirecteur van Indian Wells (BNP Paribas Open), werd een opvolger gevonden. Hij werkte sinds 1998 voor het succesvolle toernooi, een van de grootste na de Grand Slams, en was er sinds 2004 directeur.

"Steve, de directeur van een van de meest prestigieuze toernooien ter wereld, is de geknipte persoon om de WTA te leiden", klinkt het in een mededeling van de Raad van Bestuur van de WTA. "Hij zorgt voor resultaten, streeft naar perfectie en blijft ook vernieuwen. Hij heeft een heldere visie op de sport en wordt erg gewaardeerd". Simon bouwt nu zijn activiteiten als toernooidirecteur af, verwacht wordt dat hij tegen eind november voltijds voor de WTA gaat werken.