Titelverdediger Malisse en Ferrero present op Optima Open

Photo News
Xavier Malisse doet in augustus een gooi naar een derde opeenvolgende eindzege op de Optima Open, de Belgische manche van de ATP Champions Tour. Ook de Spaanse ex-nummer één Juan Carlos Ferrero heeft toegezegd, zo laat de organisatie vandaag weten.

"Intussen voel ik me al heel goed thuis op de Optima Open, waar ik zowel op de court als achter de coulissen enorm veel plezier beleef", zegt de inmiddels 35-jarige West-Vlaming. "Het is elk jaar plezant om mijn collega's van vroeger terug te zien en weer die adrenaline te voelen. Ik hoop dat ik dit jaar weer de finale kan spelen. Winnen voor eigen publiek is en blijft super!"

Juan Carlos Ferrero (36) is er voor het eerst bij op het graveltoernooi, dat van 13 tot 15 augustus in de Royal Zoute Tennis Club in Knokke-Heist wordt gespeeld. De Spanjaard (in 2003 winnaar van Roland Garros) is met tennispensioen sinds eind 2012, maar bleef actief in het wereldje door onder andere zijn eigen tennisschool in Spanje. Eind maart maakte de organisatie al de komst van John McEnroe, Henri Leconte en Thomas Muster bekend.

De ATP Champions Tour is een serie van internationale toernooien voor de legendes van het tennis die het professionele circuit hebben verlaten en 30 jaar of ouder zijn.