Titelhouder Nadal weer in finale Madrid

GETTY
Titelverdediger Rafael Nadal heeft vandaag opnieuw de finale bereikt van het tennistoernooi in Madrid. De nummer 1 van de wereld versloeg zijn ongeplaatste landgenoot Roberto Bautista in twee sets: 6-4 6-3. De partij nam 1 uur en 43 minuten in beslag.

Nadal speelde op het hoogste niveau nooit eerder tegen Bautista, de nummer 45 van de wereldranglijst. De 26-jarige Bautista haalde in zijn loopbaan ook nooit eerder de laatste acht bij een Masters-toernooi.

Voor Nadal is het de eerste finaleplaats dit seizoen bij een graveltoernooi, zijn favoriete ondergrond. In Monte Carlo en Barcelona werd hij al in de kwartfinales uitgeschakeld. De Spaanse topper jaagt in Madrid op zijn vierde hoofdprijs. Hij staat tot dusver op 63 titels waarvan 44 op gravel.

Nadal speelt morgen in de finale tegen de als tiende geplaatste Japanner Kei Nishikori. De Aziaat verraste de als vijfde geplaatste Spanjaard David Ferrer in drie sets: 7-6 (5) 5-7 6-3. Door zijn prima prestaties in Madrid is Nishikori maandag op de nieuwe wereldranglijst de eerste Japanner in de top tien. De 24-jarige speler staat nu nog op de 12e plaats.