Exclusief voor abonnees

Thomas Johansson, coach van David Goffin: “Hij is weer een gelukkige kerel met vertrouwen”

Goffin en Thomas Johansson.
Photo News Goffin en Thomas Johansson.
Na het zwoegen en zweten in het begin van het seizoen om zijn speler opnieuw op het juiste spoor te krijgen, is het nu vooral bijsturen en genieten voor Thomas Johansson, coach van David Goffin. “Zijn niveau is top tien, en soms zelfs beter”, weet de Zweed.

Thomas, je moet wel blij zijn met de prestaties van David in Tokio en Shanghai?

«Ik ben daar erg blij mee. David speelde heel goed. We hadden een beetje geluk in de eerste ronde in Tokio (1-6, 7-6, 6-0 tegen Carreno Busta, red.), maar daarna was hij zeer sterk. Zelfs tegen Novak (Djokovic, in de halve finale) was het een wedstrijd van een heel hoog niveau. Hij is er bovendien in geslaagd dat niveau aan te houden in Shanghai. En dan kwam die wedstrijd tegen Roger (Federer) en die had altijd voor David moeten zijn. Hij overspeelde Roger vanop de baseline, maar die kon zich telkens uit de problemen serveren. We hadden altijd de eerste set moeten winnen (Goffin kreeg vijf setpunten, red.) en dan wordt het een andere match. Maar ik ben dus wel blij met zijn tennis, ja.»

Je hebt 23% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Nicolas Van Hoecke

    Dan toch niet vandaag. Trok op niks.