Tennisster Nicole Gibbs leert bij tandartsbezoek dat ze speekselklierkanker heeft

Nicole Gibbs op de Australian Open dit jaar.
AFP Nicole Gibbs op de Australian Open dit jaar.

Bij de Amerikaanse tennisster Nicole Gibbs, het nummer 116 op de WTA-ranking, is er speekselklierkanker vastgesteld. Daardoor kan ze niet deelnemen aan Roland Garros (26 mei-9 juni). “Ik zal dit seizoen niet meer op gravel spelen. Ik geef forfait voor Roland Garros”, zo tweette Gibbs. “Een maand geleden ging ik langs bij de tandarts. Een gezwel in mijn mond werd vastgesteld. Uit de biopsie bleek dat ik een zeldzame speekselklierkanker heb.”

De 26-jarige Gibbs wordt vrijdag geopereerd. Ze hoopt eind juni haar rentree te vieren in de kwalificaties voor Wimbledon. “Mijn chirurg is ervan overtuigd dat de operatieve ingreep voldoende zal zijn als behandeling”, stelde ze nog. In 2016 bereikte Gibbs haar hoogste WTA-ranking, toen was ze 68ste. In de US Open van 2014 en de Australian Open van 2017 schopte ze het tot in de derde ronde, haar beste resultaten tot nog toe.

REUTERSReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.