Team Flipkens verliest finale IPTL-exhibitietoernooi

Photo News
Kirsten Flipkens heeft met haar team "Indian Aces" de finale van het International Tennis Premier League (IPTL)-toernooi verloren van de "Singapore Slammers". Het exhibitietoernooi vormt een mix van wedstrijden met huidige spelers en oude gloriën en bezorgt de spelers op het einde van een slopend seizoen nog een lucratieve afsluiter.

Vier teams, telkens bestaande uit mannen en vrouwen, namen het op drie verschillende plaatsen tegen elkaar op. Na eerst in het Japanse Saitama (2-4 december) en Singapore (6-8 december) te hebben gespeeld, volgde de finale in Hyderabad in India (9-11 december). Tijdens de wedstrijden kunnen na elke set de tegenstanders en spelformules (enkel/dubbel/mannen/vrouwen) veranderen. In het team van Flipkens zaten verder de Spanjaard Feliciano Lopez, de Kroaat Ivan Dodig, de Indiër Rohan Bopanna, de Australiër Mark Philippoussis, de Zweed Thomas Enqvist en de Indiase Sania Mirza.

Flipkens amuseerde zich op het veld en maakte enkele mooie punten, het eigenlijke doel van het toernooi. In haar wedstrijd van vandaag tegen de Nederlandse Kiki Bertens werd één van haar punten gebombardeerd tot 'punt van de match'. "Ik heb dan wel niet het punt van het jaar van de WTA gewonnen (dat ging naar Radwanska), maar hier ben ik ook al tevreden mee", liet de Molse na afloop op Twitter weten.