Stoppen slaan door bij Kyrgios in Cincinnati, ‘bad boy’ krijgt boete van 113.000 dollar

USA TODAY Sports
Bad boy Nick Kyrgios heeft zich op het Masters 1.000-toernooi in het Amerikaanse Cincinnati opnieuw in negatieve zin laten opmerken. Tijdens de tweederondepartij tegen de Rus Karen Khachanov vernielde hij twee rackets, gooide hij zijn schoenen in het publiek en was de umpire het slachtoffer van zijn woede-uitbarstingen. De ATP heeft de Australiër Nick Kyrgios (ATP-27) een boete van 113.000 dollar (101.500) opgelegd

Halverwege de tweede set stond Kyrgios recht van zijn stoel en zei hij dat hij aan een plaspauze toe was. De Ierse umpire Fergus Murphy stond die niet toe. Toch vertrok de Australiër, met twee rackets in de hand. Op tv-beelden is te zien dat hij in een gang beide rackets stukslaat, om vervolgens terug te keren naar het court.

Khachanov won de wedstrijd uiteindelijk met 6-7 (3/7), 7-6 (7/4) en 6-2. Op het einde van de wedstrijd weigerde Kyrgios de umpire, die hij geregeld verbaal bestookte, de hand te schudden. "Je bent een lul", riep de Australische nummer 27 van de wereld hem toe. Kyrgios gooide daarop zijn schoenen in het publiek, om vervolgens zijn stukgeslagen rackets aan enkele jonge toeschouwers te geven.

"Het is echt moeilijk om tegen hem te spelen", zei Khachanov na afloop. "Je moet proberen met dat alles om te gaan als je een kans wil hebben om te winnen. Je moet trachten geconcentreerd te blijven."

Kyrgios, die twee weken geleden in Washington zijn zesde ATP-titel veroverde, zorgt geregeld voor controverse. Drie maanden geleden ontplofte hij in Rome na een gemiste slag. De Australiër trapte een flesje weg en kreeg daarvoor een game penalty. Dat voedde zijn woede alleen maar. Hij gooide nadien een stoel op het court om vervolgens het veld te verlaten. 
26 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Geert Schepens

  Sportman onwaardig ! Geen voorbeeld voor de jeugd! Levenslange schorsing dringt zich op !

 • José Klepper

  Levenslang schorsing

 • DIRK VAN BRUSSEL

  Geen maanden schorsen, persona non grata verklaren. Een nul op sportief vlak. Heeft dringend een psycholoog nodig !

 • Philomena Vanderweyen

  Misschien eens testen op een bepaalde drug.

 • Didier BRIGLIA

  Wanneer gaan ze die kerel eens maanden schorsen en naar de laatste plaats in de rangschikking!!!!