Steve Darcis verlaat Wimbledon met opgeheven hoofd (2-6 6-7 4-6)

PHOTO_NEWS
Na Ruben Bemelmans eerder vandaag heeft ook Steve Darcis (ATP 85) de eerste ronde van Wimbledon niet overleefd. Onze landgenoot botste op een sterke Feliciano Lopez, het vijftiende reekshoofd. De Spaanse grasspecialist, die teert op een uitstekende service, won al bij al makkelijk in drie sets. Enkel in de tweede set kon de 31-jarige Luikenaar weerwerk bieden, 6-2 7-6 (7/4) 6-4.

Steve Darcis maakte zijn rentree op Wimbledon, twee jaar nadat hij op het Londense gras Rafael Nadal in de openingsronde naar huis had gestuurd. De 31-jarige Luikenaar zag wel zijn voorbereiding in rook op gaan door een blessure aan de rechterpols (eerder speelde zijn linkerhiel hem al parten op Roland Garros). Met Feliciano Lopez, een rasechte grasspeler en prima dubbelaar, wachtte meteen een taaie klant.

Sputterende service
Darcis speelde goed mee en kreeg meteen een breakkans, maar wist die niet te benutten. Lopez kwam beter in zijn spel en sloeg bij 3-2 toe. Een nieuwe opslagbreak bij 5-2 bezegelde het lot van onze landgenoot in de eerste set. Vooral de tweede opslag van Darcis bleek heel kwetsbaar (slechts 25% gewonnen punten tegenover 56% van Lopez).

Meer weerwerk in set 2
In de tweede set vond Darcis wel zijn beste spel terug. De Luikenaar loste zijn slagen wat meer, de opslag ging beter draaien en de foutenlast bleef binnen de perken. Beide heren wonnen makkelijk hun servicegames waardoor een tiebreak de beslissing moest brengen en daarin bleek de Spanjaard de beste. Met prima 'serve en volley' werk haalde hij de tweede set binnen.

Lopez slaat vroege kloof
Een mentale tik voor Darcis die in de derde set al meteen zijn opslag weer moest inleveren. Lopez stak daarna niet al te veel energie meer in de spelletjes van onze landgenoot en bleef zelf bijzonder sterk serveren. De Spanjaard won liefst 85% van zijn eerste opslagen en mocht bij 5-4 serveren voor de match. Met andermaal een puike volley maakte hij een eind aan het avontuur van Darcis op het Londense gras.

BELGA
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS