Steve Darcis uitgeschakeld in eerste kwalificatieronde ATP Monte-Carlo

BELGA
Steve Darcis (ATP 108) is meteen uitgeschakeld in de eerste kwalificatieronde van het ATP-toernooi in Monte-Carlo (gravel/2.646.495 euro).

De Belg verloor in twee sets van zijn Spaanse tegenstander Albert Montanes (ATP 87), het negende reekshoofd in de kwalificaties. Na 1 uur en 20 minuten stond de 6-4, 6-4 eindstand op het scorebord. Het was de derde ontmoeting tussen beide mannen. In 2008 (Amersfoort) trok Montanes aan het langste eind, in 2012 (Stuttgart) won Darcis.

Morgen gaat het ATP-toernooi in Monte-Carlo van start met de eerste ronde in het enkelspel. Nu Darcis uitgeschakeld is, blijven er nog twee Belgen over op de eindtabel van het toernooi: Xavier Malisse (ATP 50) en David Goffin (ATP 65).

Malisse neemt het in de eerste ronde op tegen de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP 35), die hij in hun enige onderlinge confrontatie versloeg, vorig jaar in Boekarest. Bij winst treedt de Kortrijkzaan in de tweede ronde aan tegen de Serviër Janko Tipsarevic (ATP 10), die als achtste reekshoofd niet in de eerste ronde in actie komt.

Goffin treft in de eerste ronde de Spanjaard Nicolas Almagro (ATP 12), het tiende reekshoofd. De Belg verloor vorig jaar en vorige maand zijn twee eerdere duels tegen Almagro, telkens in Miami.