Ga naar de mobiele website
^ Top

Steve Darcis tegen Verdasco in Barcelona

belga
Steve Darcis (ATP 66) heeft zich maandag geplaatst voor de tweede ronde op het ATP-toernooi in het Spaanse Barcelona. Daarin komt hij uit tegen de Spanjaard Fernando Verdasco (ATP 20).

In de eerste ronde op het Spaanse gravel klopte de 28-jarige Luikenaar in drie sets de 24-jarige Kazachse kwalificatiespeler Andrey Golubev: 4-6, 7-6 (7/2) en 7-6 (7/5) na 2 uur en 37 minuten. Het was de eerste onderlinge confrontatie tussen beide spelers.

In de tweede ronde neemt Darcis het op tegen de als negende geplaatste Spanjaard Fernando Verdasco. Beide spelers stonden nog nooit eerder tegenover elkaar op een ATP-toernooi.

Naast Darcis komen ook nog Olivier Rochus en kwalificatiespeler David Goffin in actie in Barcelona. Rochus neemt het in de eerste ronde op tegen de Spanjaard Guillermo Garcia-Lopez. Het wordt hun derde onderlinge confrontatie, Rochus won de vorige twee duels. De winnaar neemt het in de tweede ronde op tegen topreekshoofd Rafael Nadal.

David Goffin staat in de eerste ronde tegenover de Spanjaard Pablo Andujar. Voor de 21-jarige Goffin wordt het de eerste ontmoeting met de vier jaar oudere Spanjaard.

photo_news
epa


Meld een bug