Sterke Elise Mertens heeft smaak te pakken en staat in halve finales WTA-toernooi Rabat

Photo News
Elise Mertens (WTA 19) heeft zich geplaatst voor de halve finales van het WTA-toernooi in het Marokkaanse Rabat. Onze landgenote rekende in de kwartfinale af met de Italiaanse Sara Errani (WTA 89). Het werd: 6-3 en 6-1.

Ooit pronkte Sara Errani op de vijfde stek op de WTA-ranking, maar inmiddels is ze weggezakt naar de 89ste plek. De Italiaanse zit niet in haar beste periode en kampt naar eigen zeggen met een depressie. “Het heeft niets met tennis te maken, maar ik moet mijn hoofd leegmaken", klonk het anderhalve week geleden na haar nederlaag tegen Elise Mertens in de Fed Cup.

En nu namen beide speelsters het opnieuw tegen elkaar op - dit keer in de kwartfinales van Rabat. De Italiaanse toonde meteen een gretige indruk en ging warempel bij het eerste spelletje door de opslag van de Limburgse. Maar Errani is geen opslagkanon. Integendeel. Ook zij moest direct haar service inleveren. 

Nadien schakelde Mertens een versnelling hoger. De Italiaanse had geen antwoord en stond prompt 4-2 in het krijt. Onze landgenote gaf die voorsprong niet meer uit handen en pakte de eerste set: 6-3. Opvallend: Errani wist geen enkele keer haar opslag te behouden.

Aangenaam begin van het tweede bedrijf - lange rally's bij de vleet. Bij momenten liet de Italiaanse haar klasse van weleer bewonderen (zie hieronder). Mertens had het niet langer onder controle en zag hoe Errani op het Marokkaanse gravel vertrouwen tankte. De Limburgse moest knokken voor elk punt, tot groot jolijt van het publiek.

Maar Mertens staat niet voor niets in de top twintig van de wereld. Wanneer de Italiaanse storm ietwat ging liggen, sloeg onze landgenote toe. Mertens liep zo prompt uit tot 4-1. Bingo. Errani had geen verhaal meer. De Limburgse trok ook de tweede set naar zich toe: 6-1. Game, set, match. 

Photo NewsReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.