Speech van Belgische tenniscoach gaat de wereld rond: "Het weer is schitterend"

Dehaes bracht zelfs Kasatkina aan het lachen.
rv Dehaes bracht zelfs Kasatkina aan het lachen.
Wie dacht dat coaches in het tennis weinig invloed konden uitoefenen tijdens een wedstrijd, mag die mening bijstellen. Philippe Dehaes, de Belgische trainer van Daria Kasatkina (WTA 24), heeft bewezen dat dat wel degelijk mogelijk is. Het filmpje van zijn werk is bezig aan een tochtje rond de wereld.

Kasatkina nam het in de achtste finale van het WTA-toernooi in Dubai op tegen Johanna Konta, de nummer twaalf van de wereld. De 20-jarige Russin had de eerste set aan Konta moeten laten en in de tweede set stond ze ook een break achter. Hét moment om in actie te treden, moet Dehaes gedacht hebben.

De Belg begon in te praten op zijn poulain, die in zak en as zak, en slaagde erin om precies de juiste snaren te raken. Wat woordjes over het weer, over het publiek: het was voldoende om Kasatkina nieuwe motivatie te bezorgen. De Russin won de tweede set nog na een tiebreak en ook de derde en beslissende set was een prooi voor Kasatkina (6-2). En of een tenniscoach een impact kan hebben...
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jeanne Delvoy

  Mijn haar komt ervan omhoog.

 • Roger Deprez

  Zeggen waar het op staat en tevens motiveren, klasse.

 • wally kennes

  Mooi!

 • Joeri Haelen

  Zalig toch zo'n coaching

 • Jef Vergassen

  Prachtig!