Spanje wint van Rusland, Nadal uit z'n ongenoegen: “Tennis na middernacht maakt het moeilijk”

Photo News

Spanje klopt Rusland na laat dubbelspel, Nadal betreurt nachtelijke wedstrijden

Spanje heeft dan toch zijn eerste ontmoeting in groep B van de Davis Cup gewonnen. De Spanjaarden, met Rafael Nadal (ATP 1) als speerpunt in eigen land, klopten Rusland met 2-1. Het beslissende dubbelspel eindigde pas diep in de nacht van dinsdag op woensdag. “Wedstrijden na middernacht zijn heel moeilijk voor ons als tennisser”, deed Nadal nadien zijn beklag.

Andrey Rublev (ATP 23) bracht de Russen dinsdag na winst in drie sets (3-6, 6-3, 7-6 (7/0)) tegen Roberto Bautista Agut (ATP 9) voor, maar Nadal stelde gelijk tegen Karen Khachanov (ATP 17). De nummer 1 van de wereld won in 6-3, 7-6 (9/7). Marcel Granollers en Feliciano Lopez trokken de thuisploeg nadien in het dubbel tegen Andrey Rublev en Karen Khachanov over de streep: 6-4, 7-6 (7/5).

Nadal betreurde nadien het late startuur van het dubbelspel. “De partij begon pas om 0u45 en dat maakt het voor ons tennissers heel moeilijk”, zei de Spanjaard. “Maar ook voor de fans, die de dag nadien moeten werken. Als een partij pas om 2 uur eindigt, slaap je door de adrenaline niet voor 4u30. En daags nadien moet je dan al opnieuw aan de bak. Een oplossing is misschien om de ochtendsessie (nu 11u, red) vroeger te laten starten, zodat ook de avondsessie (nu 18u, red) eerder kan beginnen. Maar dan moeten de spelers van de eerste matchen ‘s ochtends wel heel vroeg uit de veren.”

Spanje speelt woensdag, vanaf 18u tegen Kroatië, zijn tweede partij in groep B.

Photo News

Australië wint makkelijk van Colombia

Australië heeft zijn eerste ontmoeting in groep D van de Davis Cup in Madrid gewonnen. De Australiërs staan tegen Colombia na twee enkelspelen op een onoverbrugbare 2-0 voorsprong. België, dat maandag opende met een 2-1-zege tegen de Colombianen, is het derde land in poule D.

Nick Kyrgios (ATP-30) zette Australië op voorsprong door Alejandro Gonzalez (ATP-470) met tweemaal 6-4 te verslaan. Alex de Minaur (ATP-18) maakte het vervolgens af met 6-4, 6-3 winst tegen Daniel Elahi Galan (ATP-194). 

Door de zege zijn Australië en België, dat maandag met 2-1 won van Colombia, al zeker van de eerste twee plaatsen in de groep. Woensdag strijden ze om groepswinst. De winnaars van elk van de zes groepen (van telkens drie landen) gaan samen met de beste twee tweedes door naar de kwartfinales. Elke ontmoeting bestaat uit twee enkelwedstrijden en een dubbelpartij.

EPAReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.