Simona Halep bereikt finale in Peking en pakt eerste plaats op WTA-ranking

afp

Yanina Wickmayer (WTA 109) en Maryna Zanevska (WTA 125) hebben hun eerste kwalificatieronde op het WTA-toernooi in het Oostenrijkse Linz (hardcourt/226.750 dollar) overleefd.

De 27-jarige 'Wicky', het vierde reekshoofd in de kwalificaties, klopte de 19-jarige Russische Anna Blinkova (WTA 131) na één uur en twee minuten tennis in twee sets (6-3 en 6-1). In de tweede (van drie) kwalificatieronde(s) wacht voor Wickmayer de Russische Sofya Zhuk (WTA 149).

De 24-jarige Zanevska, het zevende reekshoofd in de kwalificaties, rekende na één uur en zeventien minuten eveneens in twee sets (6-1 en 6-4) af met de 21-jarige thuisspeelster Julia Grabher (WTA 288). Zanevska treft in de volgende ronde de Bulgaarse Viktoriya Tomova (WTA 156).

afp

Simona Halep (WTA 2) heeft zich vandaag geplaatst voor de finale van het WTA-toernooi in Peking (hard/6.381.679 dollar). De 26-jarige Roemeense verzekerde zich met de zege voor het eerst in haar carrière van de hoogste plek op de volgende WTA-ranking.

Halep klopte in de halve finales de Letse Jelena Ostapenko (WTA 8) in twee sets: 6-2 en 6-4. In de finale wacht de Française Caroline Garcia (WTA 15). In de halve finales toonde ze zich sterker dan de Tsjechische Petra Kvitova (WTA 18). Ze won in twee sets met 6-3 en 7-5. De wedstrijd duurde 1 uur en 31 minuten.

Garbiñe Muguruza, die momenteel de lijst aanvoert maar haar eerste plaats dus verliest, moest in Peking in de eerste ronde de strijd staken omdat ze zich ziek voelde.

Opvallend: Halep had dit jaar in de finale van Roland Garros ook al een kans om de eerste plek te pakken, maar dat lukte toen niet. Ze verloor de eindstrijd van dezelfde Ostapenko.

ap
reuters1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dominique Goens

    mooi,4de keer goede keer