Serena Williams zet punt achter seizoen: "Uit liefde voor de sport"

PHOTO_NEWS
Serena Williams komt dit seizoen niet meer in actie. De Amerikaanse heeft zich teruggetrokken van het China Open en geeft ook forfait voor de WTA Finals in Singapore.

De beslissing komt niet als een verrassing. Haar Franse coach Patrick Mouratoglou liet eerder deze week bij de Amerikaanse sportzender ESPN al uitschijnen dat zijn pupil "op" was en in 2015 niet meer in actie zou komen. Het nummer 1 van de wereld kreeg volgens haar trainer een serieuze opdoffer te verwerken toen ze op de US Open in de halve finales werd uitgeschakeld en zo naast een unieke vierde grandslam in een seizoen greep. Mouratoglou zei dat Serena tijd nodig had om het verlies te verwerken en zich weer op te laden.

De organisatie van het China Open in Peking bevestigt vandaag dat de 21-voudige grandslamkampioene forfait geeft voor het toernooi én voor de Masters eind oktober. "Dit is een heel moeilijke belissing, maar ik heb de knoop uiteindelijk doorgehakt uit liefde voor de sport", zegt de 34-jarige Williams in een communiqué. "Ik heb dit jaar uitzonderlijke momenten beleefd, maar ook ontgoochelingen. Hoe dan ook, ongeacht winst of verlies, ben ik uitzonderlijk dankbaar."

AFP