Serena Williams krijgt slaag van Muguruza

AFP
Serena Williams is verrassend uitgeschakeld in de tweede ronde van Roland Garros. De nummer één van de wereld verloor kansloos van de Spaanse Garbine Muguruza, de nummer 35 van de wereld. Na iets meer dan één uur stond er twee keer 6-2 op het bord.

De titelverdedigster in Parijs kende een totale offday en sloeg maar liefst 29 ongedwongen fouten. Daartegenover stonden slechts 8 winners. Ongezien voor de Amerikaanse die duidelijk met zichzelf worstelde. Muguruza hield haar zenuwen onder controle en stuurde Williams, die maar vier spelletjes kon winnen, genadeloos naar huis.

Serena Williams won het toernooi aan de Porte d'Auteuil twee keer (2002 en 2013) in haar carrière. Het is nog maar de derde keer dat de Amerikaanse er in een Grand Slam voor de derde ronde uitvliegt. Roland Garros ligt haar minder, twee jaar geleden mocht ze na een nederlaag tegen de Française Virginie Razzano in de openingsronde al eens haar koffers pakken.

Eerder op de dag werd ook haar één jaar oudere zus Venus (WTA 29) uitgeschakeld. Zij moest haar meerdere erkennen in de Slovaakse Anna Schmiedlova (WTA 56). Bij een overwinning hadden de twee zussen elkaar in de derde ronde getroffen.

Muguruza kreeg na afloop van de match een staande ovatie van het publiek.

Garbine Muguruza
GETTY Garbine Muguruza

Williams: "Dit verlies is niet makkelijk, ik hou van Parijs"

Serena Williams gaf na haar sensationele uitschakeling niet bepaald een ontgoochelde indruk. "Dit is niet het einde van de wereld voor mij. Dit was één van mijn mindere dagen. Je kunt niet altijd op topniveau spelen. Volgend jaar beter." Ze ontkende na afloop dat de winderige en kille omstandigheden in Parijs, de metropool die haar hart heeft gestolen, een rol hadden gespeeld in haar snelle afgang. "Dit verlies is toch niet zo gemakkelijk hoor, want ik hou van dit toernooi en van deze stad", bekende Williams, die een Franse coach heeft (Patrick Mouratoglou), over een appartement beschikt in Parijs en dolgraag de dure winkelstraten van de Franse hoofdstad opzoekt. "Ik vertrek nu naar huis en wil vijf keer zo hard gaan trainen om te voorkomen dat ik nog een keer verlies zoals in deze partij. Ik hou van het terugvechten nadat je stevig bent neergegaan. Ik wil nog steeds winnen en de beste zijn."

Muguruza kon na haar overtuigende triomf tegen de titelverdedigster in Parijs haar geluk niet op. "Ik ben ontzettend blij. Dit is een prachtige dag voor mij. Ik moest heel agressief en geconcentreerd spelen. Het is verbazingwekkend dat ik Serena heb verslagen."