Schuldenberg van liefst 61 miljoen: gedwongen veiling dreigt voor legende Boris Becker

epa
De Duitse tennislegende Boris Becker heeft zich dieper in de schulden gestoken dan iedereen had gedacht. Dat meldt het Duitse blad Bunte.

Drie maanden nadat de jongste winnaar van Wimbledon ooit failliet werd verklaard door een rechtbank in Londen, hebben curatoren vastgesteld dat hij een schuld heeft opgebouwd van omgerekend ongeveer 61 miljoen euro. De experts van Smith & Williamson vermoeden dat de schuldenberg waarschijnlijk zelfs nog hoger is.

Indien dat bedrag klopt, moeten volgens het Duitse blad Bunte bezittingen van Becker worden geveild. Taxateurs van veilinghuis Wyles Hardy & Co lopen al in en uit om spullen te bekijken die mogelijk onder de hamer gaan. Daaronder zou ook onder meer de Wimbledon-bokaal zijn die hij op 7 juli 1985 als 17-jarige speler won.

reuters3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • JAN krommentak

    man die trekt zich daar niets van aan werd zelfs gevolgd door Duits reportage team toen hij ging gokken in een casino en daar landde met de helikopter en nu hebben ze hem in Duitsland voorzitter gemaakt van de tennis bond !

  • Gino D.

    Heeft al jaren zware gezondheidsproblemen met zijn rug en gewrichten. Sukkelt van de ene operatie naar de andere. En ook zijn vrouw heeft een ernstig gezondheidsprobleem. Dat kan er veel mee te maken hebben. In zijn tijd werd je wel een beetje rijk met tennissen. Maar helemaal niet zo rijk als nu.

  • E. Robaye

    Hoeveel geld heeft hij nog? Wie kan er zo'n schuldenberg opbouwen zonder ooit een deurwaarde aan de deur te hebben gehad? En toch blijft hij op TV komen. Ge moet het maar doen. 't Zal geen sukkelaar zijn of anders buiten tennis een goede toneelspeler.