Safarova ontmoet Serena Williams in finale Roland Garros

REUTERS
Serena Williams (WTA 1) heeft zich vandaag geplaatst voor de finale op Roland Garros. Het Amerikaanse topreekshoofd, wegens ziekte niet topfit, haalde het in de halve finales in drie sets van de Zwitserse Timea Bacsinszky (WTA 24), het 23e reekshoofd en in de vorige ronde nog te sterk voor toernooirevelatie Alison Van Uytvanck: 4-6, 6-3 en 6-0 na 1 uur en 54 minuten.

De 33-jarige Williams speelt zaterdag in de finale tegen de Tsjechische Lucie Safarova (WTA 13), die eerder op de dag verrassend de Servische Ana Ivanovic (WTA 7) in twee sets versloeg. Het wordt de negende ontmoeting tussen beide speelsters, Safarova kon nog geen enkele keer winnen van de Amerikaanse.

Voor Williams wordt het pas de derde finale op het Parijse graveltoernooi. Vorig jaar liet ze zich in de tweede ronde verrassen door de Spaanse gravelspecialiste Garbine Muguruza (2-6, 2-6). In 2002 en 2013 leverde een finaleplaats haar wel telkens de titel op. De 28-jarige Safarova heeft heel wat minder ervaring. De Tsjechische speelt zaterdag pas haar eerste finale op een grandslamtoernooi. Vorig jaar was ze op Wimbledon nog goed voor een stek bij de laatste vier. In het enkelspel verloor ze dit jaar op Roland Garros nog geen set en eerder kegelde ze al titelverdedigster Maria Sharapova (WTA 2) uit het toernooi.

AP
Lucie Safarova weet met haar blijdschap geen blijf
REUTERS Lucie Safarova weet met haar blijdschap geen blijf