Ruben Bemelmans naar tweede kwalificatieronde

PHOTO_NEWS
Ruben Bemelmans (ATP 95) heeft zich vandaag in het Nederlandse 's Hertogenbosch geplaatst voor de tweede en voorlaatste kwalificatieronde van het ATP-tennistoernooi van Rosmalen (gras/537.050 euro).

De 27-jarige Limburger, het derde reekshoofd in de kwalificaties, nam in de eerste kwalificatieronde de maat van de Nederlandse thuisspeler Boy Westerhof (ATP 229). De setstanden waren 6-2 en 7-6 (7/4). In de volgende ronde moet Bemelmans de baan op tegen de Fransman Kenny De Schepper (ATP 139) of de Chileen Nicolas Jarry (ATP 181).

Bemelmans is de enige Belgische man in de kwalificaties in Rosmalen, David Goffin (ATP 18) is rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel. Hij is als tweede reekshoofd vrij in de eerste ronde en moet een ronde later de baan op tegen de Oostenrijker Jurgen Melzer (ATP 110) of de Canadees Vasek Pospisil (ATP 53).

In het vrouwentoernooi zijn Kirsten Flipkens (WTA 71) en Alison Van Uytvanck (WTA 93) nu al zeker van een plaats op de hoofdtabel. 'Flipper' lootte in de openingsronde de Japanse Kurumi Nara (WTA 55), Van Uytvanck mag haar uitstekende prestaties op Roland Garros een vervolg proberen te geven tegen de Russische Evgeniya Rodina (WTA 90).Video