Ruben Bemelmans knokt zich naar halve finales

BELGA
Ruben Bemelmans (ATP 139) heeft zich na een zwaarbevochten overwinning verzekerd van een plaats in de halve finales van het Challengertoernooi van het Indiase Kolkata (hard/50.000 dollar).

De 27-jarige Limburger, het derde reekshoofd in India, had in zijn kwartfinale meer dan zijn handen vol met de Duitse kwalificatiespeler Richard Becker (ATP 425), die een ronde eerder nog Kimmer Coppejans (ATP 166) uit het toernooi gemept had. Bemelmans haalde het uiteindelijk in drie sets maar kroop wel door het oog van de naald, want in de tweede set moest hij een matchbal van zijn opponent wegwerken. De setstanden waren 6-7 (5/7), 7-6 (10/8) en 6-2, de partij duurde maar liefst 2 uur en 32 minuten.

Bij de laatste vier botst Bemelmans op het Australische topreekshoofd James Duckworth (ATP 111), tegen wie hij nooit eerder speelde. Later donderdag moet onze landgenoot nog een tweede keer aan de bak ik Kolkata. Samen met de Serviër Ilija Bozoljac staat hij in de kwartfinales (tweede ronde) van het dubbelspel tegenover de Kroatische tandem Toni Androic/Nikola Mektic.

Ook in het dubbelspel
Niet alleen in het enkelspel, maar ook in het dubbeltoernooi blijft Bemelmans winnen. Onze landgenoot plaatste zich even later samen met Ilija Bozoljac voorde halve finales van het dubbelspel op hetzelfde Challengertoernooi. De Belgisch-Servische combinatie nam vandaag in de tweede ronde vlot de maat van de Kroaten Toni Androic/Nikola Mektic, het werd 6-2 en 6-3 na 53 minuten spelen. In de halve finales wachten de Indiërs Somdev Devvarman en Jeevan Nedunchezhiyan.